Recept: Dýňový džem

- Recept: Dýňový džem
Rubrika:  Recepty

Recept: Dýňový džem

25.09.08, 06:10, autor: Kuchařka
Pokrmy ze zeleniny

Čtenost -   Diskuze: (0
 

3 kg dýně

2 kg cukru

3 citrony

rum

 

 

Žlutomasé dýně oloupáme, vyjmeme měkkou dužninu s jádry a tuhou dužninu nakrájíme na kostky. Naskládáme je do kameninového kastrolu a prosypeme předepsaným množstvým cukru. Necháme odležet do druhého dne. Pak přidáme št'ávu ze třech citronů, uvedeme do varu a vaříme asi 30 minut. Před koncem vaření přilijeme trochu rumu a horký džem plníme do sklenic. Uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut pri teplotě 95 °C.

 
 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
3199006

RSS:
Toplist