Recept: Dýňové čatní
20.04.09, 15:44, autor: Kuchařka
Zavařování, nakládání
1 kg očištěné na kostky nakrájené dýně
2 lžíce soli
1 lžička pepře
2 lžičky mletého zázvoru
1 lžička mletého mového koření
50 dkg zralých rajčat
25 dkg cibule
2 stroužky česneku
6 dkg rozinek
70 dkg pískového cukru
5 dl octa
Dýni dáme do hrnce, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, nakrájenou cibuli a česnek, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Potom přidáme nakrájené rozinky, všechno koření, sůl, cukr a vaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Ke konci přilijeme ocet, chvíli ještě povaříme, horké plníme do sklenic, uzavřeme a dáme na chladné místo.