125 g másla
125 g mletých vlašských ořechů
200 g mletého cukru
100 g hladké mouky
1/2 čajové lžičky sody
Čokoláda na namáčení konců
Z ingrediencí vypracujeme těsto, které vmačkáváme do formiček na rohlíčky. Pamatujte na to, že rohlíčky se nafouknou, proto formičky plníme maximálně do 2/3.
Troubu si vyhřejme na 150 stupňů C a pomalu rohlíčky pečeme asi 15 minut. V silikonové rohlíčkové formě jsou hotovy rychleji, v klasických formičkách tomu těch 15 minut dáme. Nesmí se péct zprudka, protože by splaskly.
Po upečení ještě za tepla opatrně vyjímáme z formiček. Není se třeba bát, jde to lehce, ale rohlíčky jsou velmi křehké.
Až vystydnou je možné namočit jejich konce do čokolády, nebo je jen čokoládou postříkat.