
600 g kuřecích prsou
200 g nivy
špetka soli, bílý pepř
60 ml oleje na pečení a vymazání plechu
800 g brambor
6 lžic hrubé mouky
50 g másla
sůl
1 vejce
1 hlávkový salát
1 cibule a zelená petrželka na ozdobu
Kuřecí prsa omyjeme a tenkým nožem do nich nařízneme kapsu. Sýr nakrájíme na silnější nudličky, kterými kapsičky naplníme a okraje sepneme paličkou. Osolíme, opepříme, potřeme olejem a naskládáme na vymazaný plech. Vložíme do trouby a upečeme doměkka. Mezitím připravíme zapečenou bramborovou kaši: oloupané brambory nakrájíme na menší kousky a uvaříme doměkka. Ještě horké brambory najemno rozšt'oucháme, osolíme, přidáme máslo, zasypeme moukou a vařečkou dobře vypracujeme hladkou hmotu. Pomocí cukrářského sáčku nastříkáme na plech bramborové pusinky. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem a v silně předehřáté troubě prudce upečeme dozlatova. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, mírně osolíme a necháme zakrytá na talířku odležet. Hlávkový salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat. Na talíře rozdělíme bramborové pusinky, listy salátu a na ně položíme drůbeží kapsičky. Maso přelijeme výpekem, ozdobíme kolečky cibule a zelenou petrželkou.