225 g hladká mouka
100 cukr krystal
225 hořké čokolády (vysokoprocentní, alespoň 70%)
60 g másla
2 celá vejce
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžička vanilkového cukru
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
Cukr krystal a moučka na obalování.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem. V míse našleháme vejce spolu s cukrem, přimícháme alespoň malinko vychlazenou čokoládu s máslem a našleháme. Sypké suroviny smícháme zvlášt a následně opatrně přidáme do čokoládového základu. Dobře zpracujeme a necháme alespoň 3 hodiny odležet v lednici. Nejlépe však přes noc.
Pak vykoulíme kuličky, které obalíme v krystalovém cukru a následně pak ještě bohatě v moučkovém.
Pečeme na 180 stupňů asi 10 - 12 minut - podle výkonu trouby.