

1 malý kulatý bochník chleba
1 cibule
1 1/4 l vody
40 g másla
60 g kořenové zeleniny
60 g zelených fazolek
sůl, mletá sladká paprika, kmín
stroužek česneku, petrželka
Z chlebového bochánku odkrojíme horní vrstvu a lžící opatrně vydlabeme měkkou hmotu. V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme chléb nakrájený na menší kousky. Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Poté ji přidáme do hrnce společně s nadrobno nakrájenou cibulkou a rozmačkaným česnekem. Vše krátce osmahneme a poté zalijeme vodou. Chut' polévce dodá lžička mleté sladké papriky. Při dalším kroku polévku osolíme, přidáme trochu kmín a vaříme tak dlouho, dokud se chléb nerozvaří. Nakonec do polévky přidáme nasekanou petrželku. Jednu porci servírujeme ve vydlabaném chlebu. Ostatní podáváme běžně v talíři.
ivanka 26.03.21, 21:29
1.
Máte pravdu, že když pro hosty nachystáte polévku v chlebu, změní se úplně úhel pohledu na vás jako kreativní bytost. Já jsem domácí chléb nezkoušela, ale mám ověřený vynikající chléb od kamarádky, která kupuje již několik let veškeré pečivo z https://www.vasepekarna.cz. Já jsem teda ještě nezkoušela, ale kámojda mi dává prima tipy do života, takže mohu doporučit i já vám.