

• 400 g hladké mouky
• 20 g droždí
• 200 ml teplé vody
• 1 lžíce olivového oleje
• 2 čajové lžičky soli
• olivy pokrájené na kolečka (černé nebo zelené)
• sušená rajčata (nakrájená na kousky)
• sušený česnek
Do mísy prosijeme mouku, přidáme rozdrolené droždí, olivový olej, sůl, sušený česnek a teplou vodu. Promícháme a na pomoučeném vále důkladně, cca 10 minut, propracujeme. Necháme těsto na teplém místě, přikryté, kynout až do zdvojnásobení objemu (cca 1 hodinu).
Na vále potom do těsta zapracujeme nakrájená rajčata a olivy. Těsto rozpůlíme na dva stejné díly a z každého vytvoříme obdéníkovou placku (cca 20x15 sm). Placky přeložíme, čímž vytvarujeme ciabatty. Ty potřeme olivovým olejem a necháme asi 20 minut na pečicím papíru na plechu kynout.
Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut při teplotě 220 stupňů Celsia. Dobře upečená ciabatta musí, když na ni zaťukáme prstem, znít dutě.
Necháme vychladnout na mřížce, aby nenavlhly.