
Recept: Celerový salát
18.04.09, 12:23, autor: Kuchařka
Zavařování nakládání
2 kg celeru
500 g červených paprik
300 g žampionů nebo jiných hub
ocet
bobkový list
nové koření
celý pepř
olej, cukr, sůl
Celer oloupáme a nakrájíme na nudličky. Také papriky nakrájíme na nudličky a žampiony na plátky. Vše v míse promícháme, vložíme do vařící osolené vody a 5 minut povaříme. Propláchneme a necháme okapat. Uvaříme sladkokyselý nálev z 1/3 octa a 2/3 vody, přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a podle chuti cukr. Směs celeru, paprik a hub vložíme do sklenic, zalijeme zchladlým nálevem a přidáme lžíci oleje. Uzavřeme víčky a sterilujeme 30 minut při teplotě 95 stupňů C.