Recept: Čatní ze zelených rajčat
21.04.09, 10:15, autor: Kuchařka
Zavařování, nakládání
800 g zelených rajčat
100 g rozinek
4 jablka
4 větší cibule
několik stroužků česneku
1 lžička skořice
1 lžíce mleté sladké papriky
150 g cukru
1 dl octa
Rajčata a oloupaná jablka pokrájíme, přidáme na hrubá kolečka nakrájenou cibuli, vložíme do smaltované nádoby, mírně podlijeme a za občasného míchání dusíme. Když se odpaří část tekutiny, přisypeme cukr, přidáme na plátky nakrájený česnek, skořici, papriku, ocet a dále za stálého míchání dusíme, až směs doststečně zhoustne. Pak vložíme rozinky, podle chuti přikyselíme octem nebo přisladíme, 15 minut podusíme a horké plníme do sklenic. Uzavřeme víčky a sterilujeme 30 minut při 95 stupních C.