
Recept: Brněnský drak
05.11.08, 13:59, autor: Kuchařka
Vánoční recepty
4 vepřové řízky z kýty
sůl
hladká mouka
sádlo
vývar z kostí
hořčice
kečup
sterilované kapie
sterilované sladkokyselé okurky
cibule
Dobře odleželé řízky při okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a po jedné straně lehce pomoučíme. Na dobře rozehřátém sádle opékáme po obou stranách doměkka. Měkké maso vyjmeme na mísu a stříkačkou s ozdobnou trubičkou na ně nastříkáme dračí reliéf (cik cak) nejprve hořčicí a potom ještě kečupem. K tuku zbylému na pánvi přilijeme trochu vývaru, osolíme a povaříme. Řízky na talířích št'ávou podlijeme a obložíme kapií, okurkou a kroužky cibule.