Recept: Bramborová musaka

- Recept: Bramborová musaka
Rubrika:  Recepty

Recept: Bramborová musaka

02.10.08, 13:16, autor: redakce
Skvělá musaka. Sice bez lilku, ale vážně skvělá.

Čtenost -   Diskuze: (0
 

800 g oloupaných  brambor

300 ml mléka

1 navršená lžíce polohrubé mouky

1 cibule

2 vejce

olej

sůl

400 g mletého masa

mletý pepř

špetka strouhaného muškátového oříšku

 

Brambory nakrájíme na tenké plátky. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a za stálého míchání je opečeme, osolíme a opepříme. Do vymaštěného kastrolu urovnáme polovinu brambor, poklademe masovou směsí, nahoru urovnáme opět brambory a osolíme je. Brambory pokapeme olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

 

Pak zalijeme směsí: Mléko rozšlehané se žloutky, moukou, muškátovým oříškem a solí povaříme asi 10 minut, po vychaldnutí lehce vmícháme tuhý sníh z bílků a vše pečeme ještě asi 30 minut.

 
 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
2052460

RSS:
Toplist