Recept: Boží milosti

- Recept: Boží milosti
Rubrika:  Recepty

Recept: Boží milosti

30.09.08, 05:20, autor: Kuchařka
Speciální krajové smažené pečivo, které se vyrábí v období svátku zvaného fašaňk na Moravě.

Čtenost -   Diskuze: (0
 

25 dkg hladké mouky

5 dkg cukru

5 dkg tuku

2 žloutky

2 lžíce mléka

2 lžíce vína

20 dkg tuku na smažení

 

 

Mouku prosejeme na vál, rozemneme do ní tuk, přidáme ostatní suroviny a zaděláme těsto. Dobře je propracujeme, až se leskne a dělají se na něm puchýře. Rozválíme je na stéblo silně, vykrájíme radýlkem čtverečky, obdélníčky a smažíme v rozpáleném tuku, po obou stranách do červena. Vybíráme je na mísu a hned po obou stranách cukrujeme.

 

 
 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
3200892

RSS:
Toplist