Recept: Boršč

- Recept: Boršč
Rubrika:  Recepty

Recept: Boršč

29.09.08, 08:18, autor: Kuchařka
I boršč patří k receptům, které se vyskytují v mnoha variantách. Tahle je opravdu dobrá.

Čtenost -   Diskuze: (1
 

400 g hovězích kostí

200 g předního hovězího masa

200 g vepřové plece

2 l vody

100 g šunky

100 g párků

200 g červené řepy

30 g rajčatového protlaku

5 lžic másla

200 g hlávkového zelí

100 g mrkve

100 g cibule

cukr, ocet, sůl, několik zrnek pepře

bobkový list, kysaná smetana

 

 

Kosti, maso a koření zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Červenou řepu nakrájíme na nudličky a dáme dusit společně s nudličkami mrkve a zelí na osmažený základ z cibule a rajčatového protlaku. Když jsou maso i zelenina měkké, přecedíme vývar do zeleniny. Do boršče přidáme maso nakrájené na nudličky, klolečka osmažených párků a nudličky šunky. Nakonec přidáme kysanou smetanu, kterou je možno podávat zvlášt'. Podle potřeby ochutíme octem a cukrem.

 

 

 
  • kucharinka 18.10.10, 14:08

    Rozbalit 1. borsc

  • kucharinka

    Uz se mi sbiraji sliny jen pri cteni receptu,urcite si ho co nejdrive uvarim,diky za recept po konzumaci se ozvu

 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
3385220

RSS:
Toplist