

400 g hovězích kostí
200 g předního hovězího masa
200 g vepřové plece
2 l vody
100 g šunky
100 g párků
200 g červené řepy
30 g rajčatového protlaku
5 lžic másla
200 g hlávkového zelí
100 g mrkve
100 g cibule
cukr, ocet, sůl, několik zrnek pepře
bobkový list, kysaná smetana
Kosti, maso a koření zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Červenou řepu nakrájíme na nudličky a dáme dusit společně s nudličkami mrkve a zelí na osmažený základ z cibule a rajčatového protlaku. Když jsou maso i zelenina měkké, přecedíme vývar do zeleniny. Do boršče přidáme maso nakrájené na nudličky, klolečka osmažených párků a nudličky šunky. Nakonec přidáme kysanou smetanu, kterou je možno podávat zvlášt'. Podle potřeby ochutíme octem a cukrem.
kucharinka 18.10.10, 14:08
1. borsc
Uz se mi sbiraji sliny jen pri cteni receptu,urcite si ho co nejdrive uvarim,diky za recept po konzumaci se ozvu