Recept: Bezinkový sirup

- Recept: Bezinkový sirup
Rubrika:  Recepty

Recept: Bezinkový sirup

23.05.22, 00:00, autor: redakce
Báječná záležitost! Je skvělý do čaje i k ochucení vody. Chutná dětem i dospělým a navíc je dokonce i zdravý. Výborný při astmatu, kašli, nachlazení, senných rýmách, ale díky posilování imunity je skvělý při kožních potížích, jako jsou plísně a ekzémy. Je to skvělé přírodní diuretikum, výborný při zažívacích potížích a při nadýmání. Jak praví přísloví - "Před heřmánkem smekni a před bezem klekni."

Čtenost -   Diskuze: (1
 

20 ks bezinkových květů

80 g kyseliny citrónové

4 citróny

2 litry převařené a vychladlé vody

2 kg krystalového cukru

 

 

Do skleněné pětilitrové láhve naskládejte bezové květy, přidejte na kolečka nakrájené citrony a kyselinu citrónovou. Zalijte vychladlou převařenou vodou, překryjte čistou utěrkou a nechejte 24 hodin louhovat.

 

Potom přecedíme přes plátno (cedník vyložený gázou) a přidáme cukr, vše promícháme, přikryjeme a necháme dalších 24 hodin stát.

 

 

Stáčíme do lahví, které skladujeme v chladnu a temnu. Vydrží klidně celý rok.

 

 

Při jiné variantě bezinkového sirupu se výluh s cukrem zahřívá zhruba na 80 st. C (chvíle, kdy začnou stoupat ode dna maličké bublinky). Potom se ještě horký nalévá do sklenic, které se pečlivě uzavřou a položené se nechají vychladnout. Nevýhodou této varianty je, že se tím zničí veškerý vitamin C. Výhodou, že by sirup měl déle vydržet.

 
Zdroj: Archív 2014
  • Anna 12.06.22, 09:26

    Rozbalit 1.

  • Anna

    Nikdy bych nevěřila, jak domácí sirup dokáže být dobrý. Je to úplně něco jiného, než člověk koupí v obchodě. Hodně jsem se naučila chodit v Praze na farmářské trhy https://ceskyfarmarskytrh.cz/ , kde je prodejci prodávají opravdu moc dobré.

 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
2256149

RSS:
Toplist