

4 litry svařené vody
4 laty bezového květu
1 citron
350 g krystalového cukru
1/2 lžičky sušeného droždí
Do velké 5 litrové zavařovací sklenice nalijeme horkou převařenou vodu a v ní rozmícháme cukr a šťávu z vymačkaného citronu. Ten pak ještě nakrájíme na kousky a přidáme louhovat do sklenice. Necháme vychladnout, aby byla voda jen teplá a přidáme bezové květy a kvasnice. Dobře zamícháme a dáme na 24 hodin louhovat.
Poté stáčíme do lahví přes sítko. Tetička stáčela do skleněných, já dnes klidně i do plastových. Ukládáme v lednici. Pokud bychom nechali lahve v teple, zřejmě bychom vyrobili něco mezi bezinkovým vínem a pivem, nemám s tím zkušenost, ale cukr by určitě spustil alkoholové kvašení.
Pijeme nejlépe s ledem. Limonáda je příjemně perlivá a velmi osvěžující. Navíc je to ozdravná bomba. Kromě tuny vitamínu C obsahuje, díky kvasnicím, velké množství vitaminu B.