První tequilová soutěž na světě se konala v Barceloně

- První tequilová soutěž na světě se konala v Barceloně
Rubrika:  Novinky

První tequilová soutěž na světě se konala v Barceloně

27.11.10, 00:00, autor: LadyAnn
V Barceloně se minulý týden konalo finále první „tequilové“ barmanské soutěže na světě, El Jimador Bartender Cup. 16 soutěžících z celého světa se do španělské metropole sjelo, aby zde předvedlo to nejlepší ze svého barmanského umění. Na profesionální barmany si můžete zahrát i vy, vyzkoušejte vítězné koktejly, které doporučuje i český reprezentant Miloš Danihelka, jenž v Barceloně vyhrál kategorii Long drink a obsadil celkově třetí příčku.

Čtenost -   Diskuze: (3
 

Koktejl - Gypsy Paso Doble

4 cl el Jimador Reposado

3 cl Creme de Mure

2 cl čerstvé limetové šťávy

8 cl minerálky
 

Shaker naplňte do poloviny ledem, přilijte všechny ingredience a protřepejte. Přelijte do klasické koktejlové sklenice (úzká, vysoká) a podle fantazie dozdobte – třeba jen brčkem a plátkem limety.

 


Gypsy Paso Doble

 

 


Long drink - Amatitan´s Ice Coffee

5 cl el Jimador Reposado

2 cl Kahlua

2 cl Likér 43

8 cl Espresso Lavazza
 

Všechny ingredience nalijte na led do shakeru, pořádně protřepejte a bez ledu přelijte do sklenice na nožičce. Ozdobit můžete zrnky kávy, snítkou vanilky a květem orchideje.

 

 

Amatitan´s Ice Coffee

 

 

 

Cool shot - Cool Waka-Waka

2 cl el Jimador Blanco

1 cl Monin Raspberry Puree

1 cl Monin Miel Honey Syrup

1 cl čerstvé limetové šťávy

 

 

Cool Waka Waka

 

Do shakeru nasypte několik kostek ledu, přidejte všechny ingredience. Pořádně protřepejte a přelijte do nižší koňakové sklenice. Ozdobit můžete stejně  jako maďarský soutěžící malinou napíchnutou na párátko.

 

Při přípravě  všech drinků z tequily nezapomínejte na to nejdůležitější – kvalitní ingredience. Všechny tequily El Jimador obsahují 100 % modré agáve. Rostlina (pro výrobu pravé tequily se může používat jen tato jediná odrůda) je po zhruba 10 letech zralá a připravená pro sklizeň, které se ujmou zkušení jimadoři. Ti odříznou pomocí speciálního ostrého nástroje zvaného coa listy rostliny, aby se dostali k jejímu srdci, nazývanému piña. Následně jsou piñas odvezeny z polí, rozsekané na kusy a naskládané do tradičních, desítky let starých pecí z cihel a kamene. Syrové piñas se vaří 24 hodin v páře, pak se dají vychladnout a v ohromných drtičích se melou, aby se z nich vylisovala sladká šťáva. Ta následně fermentuje v otevřených kádích, dvakrát se destiluje a ukládá dozrát do soudků z bílého dubu. Zde zraje podle toho, jakého druhu tequily chceme dosáhnout: Blanco (stříbrná) zraje maximálně 2 měsíce, Reposado minimálně dva měsíce a Añejo minimálně dvanáct měsíců.

 
Zdroj: TZ
  • uRzSmQgAWd 22.09.11, 16:17

    Rozbalit 1. tEzmoXCglduenMW

  • uRzSmQgAWd

    So much info in so few words. Tolotsy could learn a lot.

  • kpNFdETOIdlBIpaKD 23.09.11, 09:38

    Rozbalit 2. hlHCQtkVNn

  • kpNFdETOIdlBIpaKD

    EcFRAv <a href="http://fmksehgplsma.com/">fmksehgplsma</a>

  • AufiuAZKcMATda 23.09.11, 17:06

    Rozbalit 3. xJdSnqPcradyRhSUoC

  • AufiuAZKcMATda

    aH9dec , [url=http://flphrnhxnieb.com/]flphrnhxnieb[/url], [link=http://yfjtzjkmultw.com/]yfjtzjkmultw[/link], http://qoylrubpcprb.com/

 
Profil blogu
Profil sekce "Novinky"
Profil blogu
Založen:
19.5.2008 13:12:06

Přístupů:
301621

RSS:
Toplist