

Martini Rosso letošní rok slaví své 150. výročí. Jedná se tedy o nejstarší variantu tohoto vermutu, která se i dnes vyrábí podle původní receptury. Jejím autorem byl jeden ze zakladatelů společnosti Martini – pan Luigi Rossi. Základ jeho chuti tvoří italské bylinky vyvažované exotickými dřevy tvořící intenzivní aroma s hořkosladkým tónem a bylinným charakterem. Vychutnáte si ho samotné na ledu nebo ve formě koktejlů, kterým je např. Martini Red Point. Příprava tohoto drinku vám nezabere mnoho času a oceníte jeho osvěžující chuť. Další zajímavou variantou, jak si Martini Rosso můžete dopřát je netradiční želé.
Co potřebujeme na přípravu Martini želé?
* 0,1 l Martini Rosso
* 2,5 plátku želatiny
Jak na to?
Do hrnce nalijte cca 0,3 l vody. Do vody vložte plátky želatiny na zhruba 4 minuty (želatina musí změknout a nabobtnat). Do druhého hrnce nalijte požadované množství Martini a mírně zahřejte (nesmí se vařit). Poté vyndejte želatinu, nechejte ji okapat a vložte ji do hrnce s Martini. Následně míchejte Martini s želatinou, dokud se želatina úplně nerozpustí. Poté nalijte Martini do jakékoli formy, dejte do ledničky na zhruba 4 hodiny a poté podávejte. Želé můžete také vykrajovat dle vlastních představ.
Tip: Martini želé servírujte s ovocem (např. s plátkem pomeranče nebo malinami), docílíte tak hezkého vizuálního efektu.
Vyzkoušejte osvěžující Martini Red Point
Ingredience na přípravu jednoho drinku
o 4 cl Martini Rosso
o 10 cl jablečného džusu
o 5 cl perlivé vody
o Led, jablko
Postup
Do sklenice typu long vložte led, přidejte Martini Rosso a perlivou vodu. Zlehka promíchejte dlouhou míchací lžící, ozdobte plátkem jablka a drink můžete podávat.