
1 balíček listového těsta
½ kg mletého masa
¼ kg jemně strouhaného tvrdého sýra
1 vejce
1 střední cibule
sůl, pepř, mletý kmín
Mleté maso smícháme se sýrem, cibulí a vejcem. Dle chuti dosolíme (pozor, sýr je slaný dost a máte-li maso, které je balené, velmi často bývá lehce nakonzervované solí). Přidáme pepř dle chuti a mletý kmín. Směs pečlivě zpracujeme.
Na pomoučeném vále vyválíme listové těsto, které nakrájíme na pásky 2 cm široké, dlouhé podle velikosti trubiček které budeme vytvářet (cca 25 cm). Z masa tvoříme podlouhlé, na řezu kulaté tyčinky o velikosti 6-7 cm asi na prst široké. Na každou tyčinku navineme pásek listového těsta tak, aby nám vytvořil trubičku. Skládáme na vymazany plech. Povrch můžeme potřit rozšlehaným vejcem. Pečeme v troubě na 220 stupních dokud těsto nezačne hnědnout (cca 20 minut). Podávámé se zeleninovým salátem a česnekovým dresinkem. Jsou dobré zatepla i za studena.
Máte oblíbený recept? Třeba který jste sama vymyslela, nebo i rodinný po babičce? Neváhejte a pošlete nám ho na adresu redakce@zenax.cz. Bude-li zajímavý zveřejníme ho v naší rubrice Recepty pod Vaším jménem.