Malé dortíčky Pavlova

- Malé dortíčky Pavlova
Rubrika:  Praktická

Malé dortíčky Pavlova

28.01.20, 06:59, autor: Plavovláska
Známe je také jako MiniPavlova. Lehounký, nadýchaný sen, který, dle pověsti, vytvořil kuchař, který se zamiloval do baletního umění primabaleríny Anny Pavlovy. Nechal se prý inspirovat jejím nadýchaným baletním kostýmem.

Čtenost -   Diskuze: (0
 

150 g bílků (asi ze 4 vajec)

200 g cukru krupice

2 lžíce citronové šťávy

2 lžíce škrobu

špetka soli

 

Na dokončení:

200 g Mascarpone

200 g šlehačky

vanilkový cukr

drobné ovoce (maliny, borůvky, jahody, rybíz - dle výběru)

 

Předehřejeme troubu na 150 stupňů. Mezitím si vyložíme plech pečicím papírem, na který si můžeme pomocí skleničky nabo hrnku předkreslit kolečka.

 

Ve vysoké míse začneme šlehat bílky se solí na nízký výkon šlehače. Zhruba po 2 minutách zvedneme otáčky šlehače na střední výkon a přidáme třetinu cukru, šleháme další minutu. Pak zase přidáme třetinu cukru a šleháme opět minutu a to zopakujeme i s poslední třetinou cukru.

 

Poté zvedneme otáčky na maximum a šleháme posledních 5 minut.  Sníh musí být tuhý a držet tvar. Do tohoto sněhu lehce vmícháme citronovou šťávu a škrob.

 

Naplníme vzniklou hmotou cukráčský sáček s ozdobnou hubičkou a začneme vytvářet na plechu hnízda. Nejdříve uděláme kolečko jako dno a poté uděláme okraj tak, že obtočíme kolečko sněhu po okraji ještě jednou vrstvou.

 

Vložíme do trouby předehřáté na 150 stupňů a ihned snížíme teplotu na 120 st. Sušíme 55 minut. Poté troubu vypneme ale korpusy nevyndáváme. Necháme je dosušit v troubě až do úplného vychladnutí.

 

Mezitím si ušleháme mascarpone se šlehačkou a vanilkovým cuktrem dotuha. Naplníme cukrářský sáček krémem a zdobíme vychladlé korpusy. Na závěr zdobíme ovocem, které můžeme lehce poprášit moučkovým cukrem.

 

Uložíme do chladna nejlépe na 2 hodiny a poté servírujeme.

 

 
 
Profil blogu
Profil sekce "Praktická"
Profil blogu
Založen:
19.5.2008 12:57:46

Přístupů:
1910743

RSS:
Toplist