1 kg libovejší krkovice (může být s kostí i bez)
20 dkg plátkového sýra – (ementál, eidam)
20 dkg šunky nebo libového uzeného masa
10 dkg nakrájených hub na plátky (mohou být i žampiony)
koření na vepřovou pečeni, olej
Krkovici nakrojíme na asi 1cm plátky s tím, že ji nedokrojíme do konce. Tedy jednotlivé plátky nám budou držet na kosti. Mezi plátky vložíme šunku, sýr a nakrájené houby. Poté krkovičku vytvarujeme a sažíme se ji co nejvíce dostat jakoby do původního tvaru. Položime ji na plát alobalu a okořeníme kořením na vepřovou pečeni (můžeme ale i jen osolit, opepřit a okmínovat, nemáme-li po ruce kořenící směs). Pomažeme lehce po povrchu olejem a zabalíme do alobalu. Necháme chvíli v ledničce odležet. Poté vložíme i s alobalem do pekáče a pečeme v troubě na 220 st. C podle potřeby cca 45 minut. Samozřejmě po celou dobu hlídáme, abychom nepřipálili. Těsně před ukončením pečení rozevřeme opatrně alobal nahoře tak, aby nám nevytekla štáva a přitom maso zčervenalo. Podáváme s bramborami, bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Máte oblíbený recept? Třeba který jste sama vymyslela, nebo i rodinný po babičce? Neváhejte a pošlete nám ho na adresu redakce@zenax.cz. Bude-li zajímavý zveřejníme ho v naší rubrice Recepty pod Vaším jménem.