1 kilogram drůbežích prsou,
100 gramů okurky nebo menší cukety,
1 lžíce majoránky, 1 lžíce oregana,
100 ml bílého vína,
3 cibule,
4 stroužky česneku,
olej,
sůl,
pepř
Prsa nakrájíme na třícentimetrové kostky, okurku nebo cuketu na plátky. Maso okořeníme česnekem, kořením, solí, pepřem a zalijeme olejem a vínem a necháme uležet (klidně i dva dny). Takto marinované maso napíchneme na špejli nebo na jehlu na střídačku s okurkou nebo cuketou, položíme na gril, poléváme zbylou marinádou a pečeme rovnoměrně ze všech stran.
Máte oblíbený recept? Třeba který jste sama vymyslela, nebo i rodinný po babičce? Neváhejte a pošlete nám ho na adresu redakce@zenax.cz. Bude-li zajímavý zveřejníme ho v naší rubrice Recepty pod Vaším jménem.