Recept: Džusové řezy

- Recept: Džusové řezy
Rubrika:  Recepty

Recept: Džusové řezy

30.08.09, 09:39, autor: Plavovláska
Parádní džusové řezy, které pekla ještě moje maminka, když jsem byla úplně malá a kdy místo džusu používala tenkrát nejoblíbenější žlutou limonádu Limo Cimo.

Čtenost -   Diskuze: (0
 

Těsto:

2 dl pomerančové Fanty nebo Mirindy

500 g polohrubé mouky

250 g krystalového cukru

1 celé vejce

1 prášek do pečiva

2 dl oleje

 

 

Džusové "želé":

1 l pomerančového džusu,

2 ks vanilkový pudink,

kompotované ovoce (broskve, mandarinky, ananas)

 

 

Na ozdobu:

1/4 l šlehačky

Kakao, nebo strouhaná čokoláda, nebo ovoce, nebo lístek meduňky ...

 

 

 

Postup přípravy:

 

Ušleháme vejce s cukrem, postupně zašleháváme olej. Do mouky přidáme prášek do pečiva a vmícháme do ušlehané hmoty. Nakonec přidáme Fantu (zdá-li se nám těsto příliš řídké, dáme limonády o něco méně). Těsto vlijeme na vymazaný plech a pečeme na 180 °C cca 20 minut - až než je upečeno.

 

Mezitím uvaříme z džusu pudink. Pomerančový se hodí prakticky na všechno ovoce, ale můžeme samozřejmě použít džus podle druhu ovoce, kterým chceme zdobit. Například broskve - broskvový džus, ananas - ananasový džus atd. Je také možné použit kompotovou vodu a džusem jen doplnit množství do litru. Upečenou buchtu poklademe okapaným ovocem a zalijeme připravenou džusovou hmotou. Necháme v chladničce ztuhnout a poté nakrájíme na kostky, které zdobíme šlehačkou.

 
 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
1954601

RSS:
Toplist