Těsto:
2 dl pomerančové Fanty nebo Mirindy
500 g polohrubé mouky
250 g krystalového cukru
1 celé vejce
1 prášek do pečiva
2 dl oleje
Džusové "želé":
1 l pomerančového džusu,
2 ks vanilkový pudink,
kompotované ovoce (broskve, mandarinky, ananas)
Na ozdobu:
1/4 l šlehačky
Kakao, nebo strouhaná čokoláda, nebo ovoce, nebo lístek meduňky ...
Postup přípravy:
Ušleháme vejce s cukrem, postupně zašleháváme olej. Do mouky přidáme prášek do pečiva a vmícháme do ušlehané hmoty. Nakonec přidáme Fantu (zdá-li se nám těsto příliš řídké, dáme limonády o něco méně). Těsto vlijeme na vymazaný plech a pečeme na 180 °C cca 20 minut - až než je upečeno.
Mezitím uvaříme z džusu pudink. Pomerančový se hodí prakticky na všechno ovoce, ale můžeme samozřejmě použít džus podle druhu ovoce, kterým chceme zdobit. Například broskve - broskvový džus, ananas - ananasový džus atd. Je také možné použit kompotovou vodu a džusem jen doplnit množství do litru. Upečenou buchtu poklademe okapaným ovocem a zalijeme připravenou džusovou hmotou. Necháme v chladničce ztuhnout a poté nakrájíme na kostky, které zdobíme šlehačkou.