Víte, že kvalitní čokoláda obsahuje zdraví prospěšné látky působící kladně na psychiku, různá povzbuzovadla a antioxidanty a nemusíte se jí bát? Hovoříme ovšem o kvalitní čokoládě. Vyrobené ze skutečných kakaových bobů.
A pokud máme na mysli kvalitní čokoládu, pak jedině čokoládu hořkou s vysokým podílem kakaa. Zatímco pravá čokoláda obsahuje výhradně přírodní přísady, které vznikají při přeměně bobů kakaovníku, čokoládová náhražka, kterou koupáte v každém obchodním řetězci obsahuje jen kakaový prášek, který je doplněn nemalým množství rostlinných či živočišných tuků. Tyto čokolády jsou pak zdrojem nezdravého cholesterolu a mavíc velkého množství cukru, kterým se výrobci snaží zakrýt "příšernou" chuť.
Ale z těchto "takyčokolád" maximálně tak přiberete. Ale zdraví a psychickou pohodu vám nenavodí.
Ono totiž sníte takové čokoládové náhražky místo jednoho čtverečku klidně celou tabulku a to je špatně. Proč? Protože čokoládová náhražka vás nemůže chuťově uspokojit.
V současné době je na našem trhu spousta vánočních kolkecí a figurek. Bohužel je naprostá většina z nich jen čokoládovou náhražkou. Ze zákona nesmí být náhražka označována za čokoládu, proto to výrobci řeší tak, že své výrobky označují jako čokoládové cukrovinky. Jen se podívejte na označení vaší vánoční kolekce. Máte tam napsáno, že se jedná o čokoládu nebo čokoládovou cukrovinku?
Vyrobený nekvalitní čokoládový paskvil se pak používá například i jako čokoládová poleva na sušenky, oplatky, dorty a zmrzliny (nanuková poleva). Sehnat pravou čokoládu je někdy nadlidské úsilí a pokud chcete mlsat zdravě, doporučuji vyhledat si specializované prodejny s čokoládou, kde pravou čokoládu skutečně můžete najít.
A pravou čokoládu vám doporučí i odborníci na výživu. Třeba váš trenér fitness, se kterým se pokoušíte hubnout.
V této anketě jste již hlasovali.
Buď jste v této anketě již hlasovali, nebo hlasoval někdo se stejnou IP adresou. Pokud chcete hlasovat, zaregistrujte se prosím.