

Především různé prameny uvádějí, že pití vody má být skvělé jednak jako prevence onemocnění a jednak má prý mít léčebné účinky.
Na co má mít ranní pití vody blahodárný účinek? Tady je, prosím, úctyhodný seznam:
Bolesti hlavy
Různé tělesné bolesti
Artritída
Problémy se srdcem
Epilepsie
Obezita
Tuberkulóza
Meningitída
Onemocnění ledvin
Zvracení
Gastritída
Cukrovka
Zácpa
Onemocnění dělohy
Choroby uší a krku
Jak a kolik je třeba vody ráno vypít?
Je třeba dodržovat tři základní pravidla:
1. Po probuzení, dříve než uděláte cokoliv jiného, je třeba vypít 7 dcl vody. Tedy zhruba 4 dvoudecové skleničky s tím, že ta poslední bude naplněna jen do půlky.
Pokud existuje nějaký důvod, proč do sebe nedostanete najednou takové množství vody, začněte tím, že vypijete tolik kolik zvládnete. Postupně můžete dávku zvyšovat, bude-li to možné.
2. Pijeme čistou, neslazenou a neperlivou vodu! Pokud používáte vodu z vodovodu, pak ji nechejte přes noc odstát, aby z ní vyprchal chlór. Pokud používáte vodu balenou, pak vybírejte kojeneckou nemineralizovanou, abyste si nezadělali na problémy s ledvinami. Voda musí být nejlépe vlažná či pokojové teploty, nepijte vodu z lednice!
Do vody si přidejte plátek citrónu. Dodá jí příjemnější chuť.
3. Teprve po vypití vody dokončete svou obvyklou ranní hygienu. Snídat, nebo pít další tekutinu však můžete až 45 minut po vypití pravní ranní vody. Po 45 minutách se nasnídejte a pak další dvě hodiny nesmíte nic jíst ani pít.
Na první pohled to není nijak složité, že?
A za jak dlouho můžeme očekávat první výsledky?
Závisí to na typu nemoci:
- Vysoký krevní tlak: 30 dní
- Zažívací problémy: 10 dní
- Cukrovka: 30 dní
- Zácpa: 10 dní
- Rakovina: 180 dní
Je potřeba si uvědomit, že tato metoda nemá za cíl léčit akutní stavy. Při takových jen vypomáhá. Má za cíl nás zbavit dlouhodobých problémů, třeba se zažívánín, či hladinami cukru v krvi.
Nejlepší zprávou je, že tato metoda NEMÁ žádné vedlejší účinky. Tedy kromě zvýšené potřeby ranního močení. Tedy ublížit vám nemůže, ale pokud funguje, může hodně pomoct.
Zajímavost na závěr:
Lidé v ásijských zemích pijí zpravidla teplé tekutiny většinou ve formě čaje. Je to totiž velmi zdravé.
Vědci zjistili, že pokud potravu s obsahem tuku zapíjíme studenými či dokonce ledovými tekutinami, již v žaludku má tendenci tuk tuhnout a pak se rychle dostává do střev. Tam obaluje střevní stěny a tím deaktivuje střevní výstelku. Ta pak nepracuje a toto může vést k zahnívání a následným velkým metabolickým problémům, včetně rakoviny tlustého střeva.
Měli bychom si od našich přátel z Ásie jejich zvyk, zapíjení jídel teplými nápoji, osvojit. Nemáme tím co ztratit, ale můžeme hodně získat.