Jak jsme honili UFO

Datum: 21.08.23, 00:00  |  Rubrika: Kulturní
Ať už tomu věříte nebo ne, existují lidé, kteří vám vstoupí do života, otočí ho o stoosmdesát stupňů a zase v klidu odejdou. Možná na vás i zapomenou. A vy abyste se s tím pak prali sami.
Diskuze: 17  | 

Svatý Medard aneb Medardova kápě

Datum: 07.06.23, 00:00  |  Rubrika: Kulturní
Medardova kápě čtyřicet dní kape .... Svátek slavíme 8. června.
Diskuze: 0  | 

Ledoví muži

Datum: 12.05.23, 00:00  |  Rubrika: Kulturní
Léto sice nastupuje mnohdy už v dubnu, ale to neznamená, že by ráno nemrzlo. Z rychlých změn počasí nemají radost zemědělci, kterým ranním mrazíky ničí úrodu. Navíc v květnu přichází ledoví muži, co to znamená pro počasí?
Diskuze: 2  | 

Pavlína: Život ze snů

Datum: 10.05.23, 00:00  |  Rubrika: Kulturní
Sedím ve vesnickém kostelíčku a přestože venku zuří parné léto, tady je vlhký chlad. Metr silné stěny, objemné sloupy a kamenná podlaha. Před oltářem je v podzemí několik hrobů místně významných církevních pohlavárů a farníků - mecenášů...
Diskuze: 0  | 

Na svatého Jiří vylézají hadi, štíři

Datum: 24.04.23, 00:00  |  Rubrika: Kulturní
Svatý Jiří je jedním z nejvýznamnějších světců celé Evropy. V některých zemích je vůbec tím nejuctívanějším.
Diskuze: 0  | 

Jak na Nový rok, tak po celý rok

Datum: 01.01.23, 00:00  |  Rubrika: Kulturní
Aneb pranostiky - moudrosti našich předků.
Diskuze: 0  | 

PF 2023

Datum: 01.01.23, 00:00  |  Rubrika: Kulturní
Šťastný nový rok 2023 ...
Diskuze: 0  | 

Betlémská kočička

Datum: 15.12.22, 00:00  |  Rubrika: Kulturní
Ano, i takové věci se u nás dějí.
Diskuze: 4  | 

Anenské slavnosti, tradice a pověry

Datum: 25.07.22, 18:24  |  Rubrika: Kulturní
Svátek sv. Anny je jedním z nejvíce oslavovaných svátků v našem národě.
Diskuze: 0  | 

Veselé Vánoce

Datum: 24.12.21, 00:00  |  Rubrika: Kulturní
Šťastné a veselé svátky Vánoční přeji, jménem svým i celé redakce, všem čtenářům magazínu Žena X. Petra "Plavovláska" Albrechtová
Diskuze: 655  | 
Řadit dle: data, hodnocení, komentářů
Recept: Krokant

Recept: Krokant

Krokant je poměrně lehký na výrobu a přitom nadělá spoustu parády a skvělé chuti. Můžeme jej přidávat do krémů, zdobit jím cukroví a dorty, nebo jej prostě jen tak "smlsnout".
Toplist