BLOG: RECEPTY

Založen: 1.9.2008 14:27:09
datum: 19.06.15, 08:19 | vyšlo v blogu: Recepty
komentáře: 0 | čtenost: - | hodnocení: 0
Rychlá verze domácí "pizzy", která se výborně hodí k večeři, ale klidně i k snídani. A dělá se jen na pánvičce!
datum: 16.06.15, 08:15 | vyšlo v blogu: Recepty
komentáře: 0 | čtenost: - | hodnocení: 0
Pokud jste dosud znali Lučinu pouze namazanou na pečivu, nenechte se mýlit! Lze s ní kouzlit ve studené i teplé kuchyni, při přípravě slaných i sladkých pokrmů.
datum: 25.05.15, 09:02 | vyšlo v blogu: Recepty
komentáře: 0 | čtenost: - | hodnocení: 0
Tuto limonádu připravovala tetička Žanynka z Křídel na Moravě. Narodila se v USA a pro většinu z nás zcela nepochopitelně přesídlila v 50 tých letech minulého století do Československa, zřejmě za svou velkou láskou. Romantika jako řemen. Tetička už nežije, její limonádu připravuji každoročně. Vždy když začne bez kvést.
datum: 22.05.15, 21:38 | vyšlo v blogu: Recepty
komentáře: 0 | čtenost: - | hodnocení: 0
Moučníky
datum: 11.05.15, 09:06 | vyšlo v blogu: Recepty
komentáře: 0 | čtenost: - | hodnocení: 0
Můžeme mlsat bez výčitek?
datum: 11.04.15, 07:31 | vyšlo v blogu: Recepty
komentáře: 0 | čtenost: - | hodnocení: 0
Tento recept ležel dlouho ve složce mezi "dosud nevyzkoušenými" i když vřele doporučovanými. Zdál se mi dost pracný. A pak nadešla jeho doba. Musím říct, že se pracným jen na první pohled zdá. Ale hlavně - potvrzuji, že je to naprosot luxusní zákusek. I když je ho opravdu velký kus, za víkend se po něm zaprášilo a nezůstalo ani malinko pro sousedku :).
datum: 01.04.15, 10:15 | vyšlo v blogu: Recepty
komentáře: 0 | čtenost: - | hodnocení: 0
Trhanec je skvělé sladké jídlo, které se vařilo hlavně na velikonoční "škaredou středu", kdy se vzpomíná na to, že Jidáš žaloval (škaredil) na Ježíše Krista. Proto má být v tento den i jídlo na pohled "škaredé". Nejčastěji se tedy vařily halušky se zelím, šumajstr - kroupy s fazolí, nebo právě sladký trhanec. Ale moc nevěřte tomu, že vypadá "škaredě", kdepak, podle mého je přímo nádherný :) A děti se po něm mohou utlouct.
datum: 30.03.15, 08:40 | vyšlo v blogu: Recepty
komentáře: 0 | čtenost: - | hodnocení: 0
Kdy jindy péct beránky, než na Velikonoce. A tenhle je fakt skvělý. Vydrží vláčný několik dní a pořád chutná.
datum: 13.03.15, 09:50 | vyšlo v blogu: Recepty
komentáře: 0 | čtenost: - | hodnocení: 0
Krokant je poměrně lehký na výrobu a přitom nadělá spoustu parády a skvělé chuti. Můžeme jej přidávat do krémů, zdobit jím cukroví a dorty, nebo jej prostě jen tak "smlsnout".
datum: 12.03.15, 13:07 | vyšlo v blogu: Recepty
komentáře: 0 | čtenost: - | hodnocení: 0
Pan Oscar Pischinger vymyslel tento dort už v roce 1881. Je pořád stejně dobrý! A hlavně poměrně jednoduchý.

Svatý Medard aneb Medardova kápě

Medardova kápě čtyřicet dní kape ....
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
1948284

RSS:
Toplist