Autorem receptu Piña Colady je Ramón Monchito Marrero, který byl barmanem v hotelu Hilton v San Juanu. Jeho cílem bylo zachytit všechny chutě Portorika v jedné sklenici. Několik měsíců zkoušel různé kombinace, až se mu podařilo umíchat lahodný koktejl, který nazval tekutý ananas – tedy Piña Colada. První drink byl připraven v roce 1954 za použití rumu Bacardi Superior. Marrero zvolil právě tento jemný rum, protože perfektně doplnil použité ingredience a umožnil vyniknout chuti ananasu. V roce 1978 vyhlásilo Portoriko tento koktejl za národní nápoj.
Druhým mužem, který se považuje za tvůrce Piña Colady je Don Ramon Portas Mignat z baru Barranchina v San Juanu, ten jí ale údajně připravil až v roce 1963. Ještě dnes zůstává záhadou, který z těchto dvou mužů koktejl skutečně vymyslel.
Piña Coladu si můžete vychutnat ve vašem oblíbeném baru, ale můžete si ji lehce připravit také doma, záleží jen na vás.
Jak originální Bacardi Piña Coladu připravit?
Ingredience:
o 4 cl Bacardi Superior
o 2 cl kokosový sirup
o 15 cl ananasový džus
o Koktejlová třešeň
o 2 cl smetana
o Ledová tříšť
Vykrajovačem (popř. nožem) vykrojíme ananas, do mixéru vložíme veškeré ingredience, přidáme ledovou tříšť a promixujeme. Následně celý obsah mixéru nalijeme do vydlabaného ananasu a ozdobíme kokosem, plátkem ananasu, koktejlovou třešní a ananasovými lístky. Drink můžeme servírovat také ve skle.