Recept: Lasagne s mletým masem a bešamelem

1/2 kilogramu mletého masa,

1/2 litru rajské šťávy,

5 loupaných rajčat

1 cibule,

3 stroužky česneku,

balení těstovin lasagne,

sůl, pepř, bazalka,

mouka,

mléko,

sýr,

olej,

máslo

Nasekáme si na drobno česnek a cibuli a osmahneme je na oleji. Přidáme mleté maso a smažíme je přibližně 10 minut. Pak přidáme rajskou šťávu, loupaná a nakrájená rajčata, bazalku, sůl, pepř a dusíme přibližně čtvrt hodiny.

Připravíme si bešamel: Na másle mírně osmahneme mouku a pak za stálého míchání doléváme mléko a vaříme dokud bešamel nezhoustne.

Do vymazané zapékací misky vkládáme suroviny v tomto pořadí - lasagne, masová směs, bešamel, strouhaný sýr - a opakujeme až do vyplnění misky.

Nahoru dáme lasagne, na ně trochu másla a zasypeme sýrem. Pečeme mírně půl až tři čtvrtě hodiny přibližně na 160 stupních.