Recept: Pečená kachna na tymiánu

1 Kachna

2-3 Jablka

Tymián

Sůl

Pepř

Vykuchanou kachnu omyjeme, osušíme a vetřeme sůl do kůže. Prosolíme i uvnitř. Položíme do pekáče a do kachny vložíme celá jablka i se slupkou. Kachnu uzavřeme párátky. Nasekáme čerstvý tymián a kachnu posypeme a podlijeme trochou vody, aby se nepřipekla. Pečeme na 180 stupňů do změknutí (cca 2 - 2,5 hodiny) za občasného polévání vypečenou štávou, Na poslední čtvrt hodinu teplotu zvyšujeme na 200 a dopékáme už bez přikrytí, aby nám kachna hezky zčervenala.

Jablka z kachny vyndáme a nemusíme je dál použít i když někomu chutnají k masu. Kachnu podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem a se zelím.