Recept: Povánoční bábovka

200 g másla

380 g cukru

4 vejce

380 g polohrubé mouky

250 ml mléka

3/4 balíčku prášku do pečiva

100 g čokoládových figurek (nebo černé čokolády či čokolády na vaření)

citronová kůra

Utřeme máslo s cukrem do pěny, přidáme žloutky, citronovou kůru a postupně mouku, kterou jsme před tím smichali s práškem do pečiva. Poté přidáme  mléko.  Na závěr do těsta opatrně vmícháme sníh z bílků (které nám zůstaly po dříve zpracovaných žloutcích). Těsto rozdělíme na dva díly a jeden z nich smícháme s nastrouhanou čokoládou. Nemusíme nutně strouhat, stačí firuky rozlámat, jenomže nám pak zůstanou v těstě jako čokoládové kousky (což ale zase vůbec není špatné). Obě těsta uložíme do předem vymazané a moukou dobře vysypané bábovkové formy.

Pečeme zvolna v  předehřáté troubě na 170 - 180 stupňů podle potřeby. Doba je odvislá od typu trouby, ale zhruba 45 - 60 minut.