Recept: Srnčí kostky na houbách a víně

600 g srnčího masa,

cibule,

máslo,

houby,

šalvěj,

rozmarýn,

nové koření,

pepř,

jalovčinky,

sůl,

červené víno

vývar

hladká mouka nebo hotová jíška

Cibuli zpěníme na másle do růžova, přidáme srnčí nakrájené na kostky, osolíme, přidáme houby a koření a dusíme. Podléváme střídavě červeným vínem a vývarem. Vždycky ale jen tak, aby bylo maso napůl ponořeno, nesmí se vařit, ale dusit! Dusíme pomalu za častého míchání, aby se maso nepřichytilo. Šalvěj a rozmarýn můžeme dát celé větvičky, které se vytáhnou, ostatní koření můžeme rozdrtit nebo pomlet. Pokud budete dávat koření celé, je lepší si dát tu práci a na konci je vytahat. Až je maso měkké zahustíme moukou nebo hotovou tmavou jíškou. Dle chuti dosolíme.