600 g předního hovězího
500 g fazolí (mohou být i konzervované ve slaném nálevu)
50 g slaniny
hovězí vývar
2 pálivé chilli papričky
sůl
palička česneku
cibule
4 rajčata
lžička gulášového koření nebo vlastní gulášové směsi
oregano
2 - 4 kostičky hořké čokolády
Slaninu nakrájíme na kostičky, roztavíme na pánvi, přidáme jemně nakrájenou cibuli, česnek a osmažíme. Potom přidáme na kostičky nakrájené maso, podlijeme vývarem a krátce podusíme.
Po chvíli přidáme k masu společně s fazolemi, které jsme den předem namočili nebo s těmi konzervovanými, oloupaná rajčata (rajčata pár vteřin povařit a pak vhodit do studené vody - lehce se pak loupou), chilli papričky a udusíme doměkka. Fazole musí být měkké a tekutina prakticky skoro všechna vyvařena. Chilli musí mít pěkně hustou konzistenci.
Na závěr okořeníme kořením a oreganem a přidáme 4 kostky hořké čokolády. Můžeme přidat i špetku mletého chilli máme-li rádi ostřejší chuť.
Nejlépe chutná naplněné v tortilách, které jsme před tím jen lehce ohřáli na suché pánvi.
Máte oblíbený recept? Třeba který jste sama vymyslela, nebo i rodinný po babičce? Neváhejte a pošlete nám ho na adresu redakce@zenax.cz. Bude-li zajímavý zveřejníme ho v naší rubrice Recepty pod Vaším jménem.