Recept: Salát Nikósie

1/2 kg malých zelených fazolek

1/2 kg rajčat nakrájených na plátky

1 zelená paprika na proužky

1 okurka na kolečka

60 g odkapaných ančoviček z konzervy

1/2 šálku černých oliv bez pecek

200 g tuňáka ve vlastní šťávě

4 vejce natvrdo

5 lžic extra-panenského olivového oleje

1 lžíce vinného octa

1 stroužek drceného česneku

2 lžíce jemne usekané zelené petrželkové natě

sůl, pepř

Fazolky krátce povaříme, aby byly křupavé a ochladíme pod tekoucí vodou.

Smícháme v míse rajčata, papriky, okurku  a rozložíme na talíře.  Navrch narovnéme ančovičky, olivy, tuňáka a vejce.

Zalijeme dresinkem z oleje, octa, česneku, soli a pepře. Posypeme nasekanou petrželovou natí.