Recept: Gratinované zeleninové košíčky

300 g mrazeného špenátu

2 vejce

50 g nízkotučného sýra

50 na kostičky nakrájené papriky

50 g na kostičky nakrájené cibule

1 lžíce olivového oleje

Tabasco

Špenát zahřejeme v mikrovlnné troubě 2 minuty na maximum. Vyjmeme a necháme přebytečnou tekutinu odkapat.

Vezmeme formu na vdolečky a vložíme do jednotlivých otvorů olejem vymazané košíčka na pečení.

V misce smícháme vejce, nastrouhaný nebo rozdrobený sýr, papriky, cibuli a špenát. Pokud chceme přidáme kapku tabasca. Dobře promícháme. Naplníme rovnoměrně košíčky a při teplotě 175 stupňu C. zapečeme asi 20 minut. Vyzkoušíme nožem nebo špejlí, jestli jsou hotové - po zapíchnutí vytáhneme nůž nebo špejli čistou.

Košíčky můžeme nechat vychladnou a dát zmrazit. Pak vždy jen před použitím rozehřát v mikrovlnce.