Recept: Dýně po čínsku

1,5 kg dužiny z mladé dýně

3 lžíce sádla

6 středně velkých cibulí

1 středně velký česnek

1 lžička mletého zázvoru

1 lžička pálivé papriky

několik lžic sójové omáčky

sůl

2 malé konzervy rajského protlaku

Dýni omyjeme, oloupeme, jádřinec i s měkkou dužinou odstraníme, zbylou dužinu nakrájíme na kostičky. Na sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme dýni, koření, oloupaný, na plátky nakrájený česnek, sójovou omáčku, osolíme a zvolna dusíme asi 30 minut. Nakonec přidáme rajčatový protlak a ještě povaříme. Horkou směs naplníme do čistých, nahřátých skleniček, uzavřeme víčky a obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Uchováváme v chladu a temnu. Používáme k masům.