1,5 kg dužiny z mladé dýně
3 lžíce sádla
6 středně velkých cibulí
1 středně velký česnek
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička pálivé papriky
několik lžic sójové omáčky
sůl
2 malé konzervy rajského protlaku
Dýni omyjeme, oloupeme, jádřinec i s měkkou dužinou odstraníme, zbylou dužinu nakrájíme na kostičky. Na sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme dýni, koření, oloupaný, na plátky nakrájený česnek, sójovou omáčku, osolíme a zvolna dusíme asi 30 minut. Nakonec přidáme rajčatový protlak a ještě povaříme. Horkou směs naplníme do čistých, nahřátých skleniček, uzavřeme víčky a obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Uchováváme v chladu a temnu. Používáme k masům.