Recept: Čatní ze zelených rajčat

800 g zelených rajčat

100 g rozinek

4 jablka

4 větší cibule

několik stroužků česneku

1 lžička skořice

1 lžíce mleté sladké papriky

150 g cukru

1 dl octa

Rajčata a oloupaná jablka pokrájíme, přidáme na hrubá kolečka nakrájenou cibuli, vložíme do smaltované nádoby, mírně podlijeme a za občasného míchání dusíme. Když se odpaří část tekutiny, přisypeme cukr, přidáme na plátky nakrájený česnek, skořici, papriku, ocet a dále za stálého míchání dusíme, až směs doststečně zhoustne. Pak vložíme rozinky, podle chuti přikyselíme octem nebo přisladíme, 15 minut podusíme a horké plníme do sklenic. Uzavřeme víčky a sterilujeme 30 minut při 95 stupních C.