1 salátová okurka
300 g zelené papriky
300 g rajčat
1 cibule (není třeba - někteří cibuli nedávají)
50 g olivového oleje
špetka soli, špetka pepře,
250 g balkánského sýru
Zeleninu nakrájíme na kostičky nebo pásky, zakapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Lehce popepříme - dosolovat doporučuji až po přidání sýru (je dost slaný). Lze přidat i zelené nebo černé olivy.
Můžeme nechat chvíli chladit v lednici, před podáváním hustě posypeme nadrobeným (nebo na kostičky nakrájeným) balkánským sýrem.
Máte oblíbený recept? Třeba který jste sama vymyslela, nebo i rodinný po babičce? Neváhejte a pošlete nám ho na adresu redakce@zenax.cz. Bude-li zajímavý zveřejníme ho v naší rubrice Recepty pod Vaším jménem.