4 plátky kuřecích prsíček
250 ml kefíru nebo podmáslí
150 g hladké mouky
1 lžička soli
1 lžíce sladké papriky
1 lžička sušeného česneku
1 lžička steakového koření
špetka strouhaného muškátového oříšku
Kuřeci prsíčka nakrájíme na kousky, a naložíme do kefíru. Nejméně na 2-3 hodiny, ale klidně do druhého dne. Smícháme mouku a koření. Ve směsi obalujeme kousky kuřeciho masa, které vytahujeme rovnou z kefíru (žádné omývání a osychání) a dáváme do rozpáleneho oleje smažit.
Další variantou je osolit a očesnekovat kefír, do kterého jsme naložili maso. Ale pak už nepřipravujeme obalovací směs, ale obalíme v nadrcených kukuřičných lupíncích a smažíme.
Máte oblíbený recept? Třeba který jste sama vymyslela, nebo i rodinný po babičce? Neváhejte a pošlete nám ho na adresu redakce@zenax.cz. Bude-li zajímavý zveřejníme ho v naší rubrice Recepty pod Vaším jménem.