Recept: Římská pizza

500 g hladké mouky

5 lžic olivového oleje

1/2 kostky droždí

2,5 dcl piva

1 lžičku soli

1 lžičku cukru

Ingredience smicháme, vytvoříme hladké těsto, které dáme do mikroténového sáčku a na 24 hodin do lednice. Poté vyjmeme, rozdělíme na dvě části  a roztáhneme na kameninovou formu na pečení pizzy. Nemáme-li použijeme obyčejné plechy, kde vytvoříme obdélníkové  pizzy po celé ploše.

Zdobíme podle vlastní chuti (základem bývá zpravidla rajčatové pyré s bazalkou, kterým těsto potřeme a dále dáváme například šunku, sýr, salám, klobásy, papriku, špenát, anglickou slaninu, houby, kuřecí maso, tuňáka - prostě podle chuti).

Pečeme v dobře vyhřáté troubě. 250 stupňů 9 minut, 200 stupňů 14 minut.

Máte oblíbený recept? Třeba který jste sama vymyslela, nebo i rodinný po babičce? Neváhejte a pošlete nám ho na adresu redakce@zenax.cz. Bude-li zajímavý zveřejníme ho v naší rubrice Recepty pod Vaším jménem.