Recept: Ztracená vejce

4 vejce

sůl

ocet

Do nízkého kastrolku nalijeme vodu do výše 3 cm, přidáme sůl a ocet. Vodu přivedem téměř k varu, potom do ní opatrně rozklepneme vejce a zahříváme je 3 minuty asi při 85 stupních Celsia (voda by neměla vařit) tak, aby bílky byly sražené a žloutky zůstaly tekuté. Vejce pak vyjmeme děrovanou lžící nebo odpěňovačkou a po odkapání je vložíme na talíře. Mužeme polét rozpuštěným máslem, na kterém jsem krátce zpěnili papriku či orientální koření.

Máte oblíbený recept? Třeba který jste sama vymyslela, nebo i rodinný po babičce? Neváhejte a pošlete nám ho na adresu redakce@zenax.cz. Bude-li zajímavý zveřejníme ho v naší rubrice Recepty pod Vaším jménem.