250 g hladké mouky
25 g droždí
1 vejce
300 ml mléka
20 g vanilkového cukru
50 g plátkovaných mandlí
špetka soli
olej na smažení
400 g čerstvého nebo mraženého lesního ovoce
50 g cukru krupice
2 dcl smetany na šlehání
1 kávová lžička mleté skořice
Droždí pokojové teploty utřeme s cukrem a přidáme vlažné mléko, mouku, vejce, sůl, vanilkový cukr a plátky mandlí a vypracujeme těsto, které necháme přikryté kynout (asi půl hodiny). Poté smažíme lívance na oleji.
Šlehačku ušleháme spolu se skořicí, lesní ovoce prohřejeme v rendlíku s cukrem a prokládáme jím lívance, dozdobíme skořicovou šlehačkou a lístky máty či meduňky.
Navštite též naši rozsáhlou sekci Recepty, určitě si vyberete.