Recept: Lívance s lesním ovocem a mandlemi

250 g hladké mouky

25 g droždí

1 vejce
300 ml mléka
20 g vanilkového cukru

50 g plátkovaných mandlí
špetka soli
olej na smažení


400 g čerstvého nebo mraženého lesního ovoce
50 g cukru krupice
2 dcl smetany na šlehání
1 kávová lžička mleté skořice


Droždí pokojové teploty utřeme s cukrem a přidáme vlažné mléko, mouku, vejce, sůl, vanilkový cukr a plátky mandlí a vypracujeme těsto, které necháme  přikryté kynout (asi půl hodiny). Poté smažíme lívance na oleji.

Šlehačku ušleháme spolu se skořicí, lesní ovoce prohřejeme v rendlíku s cukrem a prokládáme jím lívance, dozdobíme skořicovou šlehačkou a lístky máty či meduňky.

Navštite též naši rozsáhlou sekci Recepty, určitě si vyberete.