500 g vepřové kýty
120 g tvrdého sýra
4 větší rajčata
2 zelené papriky
3 malá jablka
1 lžička citronové št'ávy
100 g nekrájené anglické slaniny
1 větší cibule
2 lžíce rostlinného oleje
mletý pepř, sůl
Maso nakrájíme na kostky, rajčata a cibuli nakrájíme na čtvrtky, slaninu a sýr na silnější plátky. Papriku zbavíme jádřinců a nakrájíme na větší díly. Jablka oloupeme a i s jádřinci nakrájíme na silnější plátky. Na špízové jehly postupně napichujeme maso, jablka, slaninu, cibuli, rajčata, sýr a papriku. Okořeníme a osolíme podle vlastní chuti a zabalíme do alobalu potřeného olejem tak, aby během grilování nevytekla št'áva. Necháme 1-2 hodiny uležet v chladu a grilujeme 15 minut ve středně rozehřáté troubě na plechu. Hotové ražniči pokapeme citronovou št'ávou a podáváme s pečivem nebo vařenými brambory.