Recept: Ražniči se sýrem

500 g vepřové kýty

120 g tvrdého sýra

4 větší rajčata

2 zelené papriky

3 malá jablka

1 lžička citronové št'ávy

100 g nekrájené anglické slaniny

1 větší cibule

2 lžíce rostlinného oleje

mletý pepř, sůl

Maso nakrájíme na kostky, rajčata a cibuli nakrájíme na čtvrtky, slaninu a sýr na silnější plátky. Papriku zbavíme jádřinců a nakrájíme na větší díly. Jablka oloupeme a i s jádřinci nakrájíme na silnější plátky. Na špízové jehly postupně napichujeme maso, jablka, slaninu, cibuli, rajčata, sýr a papriku. Okořeníme a osolíme podle vlastní chuti a zabalíme do alobalu potřeného olejem tak, aby během grilování nevytekla št'áva. Necháme 1-2 hodiny uležet v chladu a grilujeme 15 minut ve středně rozehřáté troubě na plechu. Hotové ražniči pokapeme citronovou št'ávou a podáváme s pečivem nebo vařenými brambory.