9 vajec
1 malá cibule
5 snítek kopru
1/2 jablka
50 g sterilovaných okurek
45 g jogurtového dresinku
150 g bílého jogurtu
1-2 lžíce nálevu z okurek
mletý bílý pepř, sůl
fritovací olej
30 g hladké mouky
50 g strouhanky
Osm vajec uvaříme natvrdo a oloupeme. Kopr opereme a 2 snítky odložíme na ozdobení. Zbylý kopr a cibuli posekáme nadrobno. Sterilované okurky a jablka rozkrájíme na malé kostičky. Jogurtový dresink promícháme s jogurtem, podle chuti přidáme nálev z okurek, osolíme, opepříme a promícháme. Do omáčky přidáme cibuli, kopr, jablko a okurky. Olej ve fritéze rozehřejeme na 180 °C. Zbylé vejce rozkvedláme se solí a pepřem. Vařená vajíčka obalíme postupně v mouce, vejci a strouhance, vložíme je do fritézy a smažíme 1-2 minuty dozlatova. Rozdělíme je na talíře, přelijeme jogurtovou omáčkou a ozdobíme koprem. Vhodnou přílohou je čerstvý chléb.