Recept: Fritované vejce

9 vajec

1 malá cibule

5 snítek kopru

1/2 jablka

50 g sterilovaných okurek

45 g jogurtového dresinku

150 g bílého jogurtu

1-2 lžíce nálevu z okurek

mletý bílý pepř, sůl

fritovací olej

30 g hladké mouky

50 g strouhanky

Osm vajec uvaříme natvrdo a oloupeme. Kopr opereme a 2 snítky odložíme na ozdobení. Zbylý kopr a cibuli posekáme nadrobno. Sterilované okurky a jablka rozkrájíme na malé kostičky. Jogurtový dresink promícháme s jogurtem, podle chuti přidáme nálev z okurek, osolíme, opepříme a promícháme. Do omáčky přidáme cibuli, kopr, jablko a okurky. Olej ve fritéze rozehřejeme na 180 °C. Zbylé vejce rozkvedláme se solí a pepřem. Vařená vajíčka obalíme postupně v mouce, vejci a strouhance, vložíme je do fritézy a smažíme 1-2 minuty dozlatova. Rozdělíme je na talíře, přelijeme jogurtovou omáčkou a ozdobíme koprem. Vhodnou přílohou je čerstvý chléb.