Recept: Bublanina tetičky Otylky

2,5 hrnku polohrubé mouky

1 hrnek cukru krupice

1/2 kostky másla (Hery)

1 pudink vanilkový

1 prášek do pečiva

1 vejce

1 hrnek mléka

1/2 kg vypeckovaných a napůlených meruněk (může být i okapaný meruňkový kompot)

1/4 kg tvarohu (smíchat s trochou mletého cukru - podle chuti)

meruňková marmeláda nebo džem

Drobenka

1/2 másla (Hera)

1/2 hrnku mletého cukru

Polohrubá mouka - podle potřeby

Ingredience na těsto smícháme dohromady. Nalijeme těsto na moukou vysypaný plech s vyšším okrajem. Na povrch opatrně naneseme tvaroh smichaný s mletým cukrem, na tvaroh můžeme dát trochu meruňkové marmelády, ale není to nutné, a nakonec poklademe meruňky. Celé zasypeme drobenkou a dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme do růžova (cca 40 minut)t. Po upečení pocukrujeme a můžeme podávat.

Drobenku vyrobime tak, že máslo rozdrobíme s cukrem a moukou. Mouky přidávame tolik, aby vznikly větši drobky - nemí to být těsto, ale drobenka.

Máte oblíbený recept? Třeba který jste sama vymyslela, nebo i rodinný po babičce? Neváhejte a pošlete nám ho na adresu redakce@zenax.cz. Bude-li zajímavý zveřejníme ho v naší rubrice Recepty pod Vaším jménem.