Recept: Žemlovka

120 g másla,
2 vejce,
400 ml mléka,
500 g jablek (oloupaných a nastrouhaných na nudličky),
10 g rozinek,
500 g žemlí (rohlík nebo veka nakrájené na plátky),
100 g krupicového cukru,
250 g tvarohu,
1 vanilkový cukr,
mletá skořice,
strouhanka


Mléko rozšleháme s vejci a vanilkovým cukrem. Nakrájenou žemli namočíme v připraveném mléce s vejci a vanilkovým cukrem. Mezitím si nachystáme pekáč který vymažeme a vysypeme strouhankou. Do takhle připraveného pekáče začneme vkládat namočenou žemli na dno a po stranách. Přidáme část na nudličky nastrouhaných jablek a tvarohu, posypeme cukrem, hrozinkami a skořicí. tento postup opakujeme dokud nám zbývaji ingredience. Končime vrstvou žemlí. Zbývající mléko s vejci a cukrem nalijeme nahoru, stejně jako zbytek rozehřátého másla. Vložíme do trouby a pečeme do růžova. Na taliři můžeme ještě polét máslem a posypat kakaem a cukrem - podle chuti.

Navštite též naši rozsáhlou sekci Recepty, určitě si vyberete.