Recept: Babiččiny koblihy

1 kg polohrubé mouky

80 g práškového cukru

100 g másla

6-8 žloutků

4 lžíce rumu

60 g droždí

1/2 l mléka

citronová kůra

lžička soli, tuk

Z trochy mléka, práškového cukru a kvasnic necháme vzejít kvásek. Cukr, máslo a žloutky utřeme do pěny, přidáme ostatní suroviny a vzešlý kvásek. Zaděláme těsto a necháme přikryté utěrkou nebo ubrouskem na teplém místě vykynout.

Vykynuté rozválíme asi na 1 cm silnou placku a pomoučenou skleničkou vypichujeme kolečka do nichž prsty "vytáhneme důlek. Vkládáme je do rozpáleného tuku a po obou stranách smažíme.

Do důlku dáváme pikantní zavařeninu, případně povidla a nahoru šlehačku a pak tomu můžeme říkat bavorské vdolečky :)