1 kg polohrubé mouky
80 g práškového cukru
100 g másla
6-8 žloutků
4 lžíce rumu
60 g droždí
1/2 l mléka
citronová kůra
lžička soli, tuk
Z trochy mléka, práškového cukru a kvasnic necháme vzejít kvásek. Cukr, máslo a žloutky utřeme do pěny, přidáme ostatní suroviny a vzešlý kvásek. Zaděláme těsto a necháme přikryté utěrkou nebo ubrouskem na teplém místě vykynout.
Vykynuté rozválíme asi na 1 cm silnou placku a pomoučenou skleničkou vypichujeme kolečka do nichž prsty "vytáhneme důlek. Vkládáme je do rozpáleného tuku a po obou stranách smažíme.
Do důlku dáváme pikantní zavařeninu, případně povidla a nahoru šlehačku a pak tomu můžeme říkat bavorské vdolečky :)