4 ks vepřových ledvinek
50 g uzené slaniny
1 cibule
kmín, sůl, pepř
polohrubá mouka na zahuštění
Vyprané ledvinky odblaníme, podélně rozpůlíme a pečlivě zbavíme bílých trubic a tuku. Očištěné ledvinky nakrájíme na proužky. Do kastrolu dáme tavit na kostičky nakrájenou slaninu, až pustí tuk, přidáme špetku kmínu a najemno nakrájenou cibulku. Cibulku necháme zesklovatět a přidáme na nudličky nakrájené ledvinky. Lehce posolíme a necháme zatáhnout. Poté podlijeme horkou vodou nebo masovým vývarem a pod pokličkou necháme dusit do měkka. Poté zahustíme polohrubou moukou (nebo hotovou jíškou Knorr) ještě chvíli povaříme, dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat. Nejlépe s rýží, brambory nebo i těstovinami.