1250 ml vody
4 brambory
sůl
pepř
40 g kachního či husího sádla
1 krajíc chleba
majoránka
10 stroužků česneku*
Na kachní nebo husí sádlo dáme osmažit na kostičky nakrájené brambory a posolíme. Nesmí se rozvařit a rozpadnout, ale jen lehce po povrchu změknout. Poté zalijeme horkou vodou a povaříme do změknutí. Těsně před dokončením přidáme rozmačkaný česnek a majoránku podle chuti, dosolíme a opepříme. Mezitím si na pánvi osmažime na kostičky nakrájený chleba. Do taliře vložime několik kostek opečeného chleba a zalijeme horkou polévkou.
*Množství česneku závisí na chuti.
Máte oblíbený recept? Třeba který jste sama vymyslela, nebo i rodinný po babičce? Neváhejte a pošlete nám ho na adresu redakce@zenax.cz. Bude-li zajímavý zveřejníme ho v naší rubrice Recepty pod Vaším jménem.