600 g králičího masa
50 g uzené slaniny
černý pepř, sůl
2 lžíce octa
1 petržel
1 lžíce cukru
1 cibule
200 g celeru
4 mrkve
bobkový list
80 g sádla
2 kuličky nového koření
2,5 dl kysané smetany
citrónová št'áva, cukr
2 lžíce hladké mouky
Králíka naložíme den předem. Vložíme ho do pekáče, přidáma proužky uzené slaniny, osolíme a opepříme. Zeleninu a cibuli nakrájíme a přisypeme k masu. Přidáme bobkový list, nové koření, ocet a cukr. Necháme odležet. Druhý den přidáme sádlo a pečeme, až maso změkne. Porce vyndáme z pekáče a zeleninu propasírujeme. Přilijeme smetanu a omáčku osladíme a okyselíme citronovou št'ávou. Zahustíme ji moukou, kterou rozmícháme v hrnečku vody.