Recept: Svíčková z králíka

600 g králičího masa

50 g uzené slaniny

černý pepř, sůl

2 lžíce octa

1 petržel

1 lžíce cukru

1 cibule

200 g celeru

4 mrkve

bobkový list

80 g sádla

2 kuličky nového koření

2,5 dl kysané smetany

citrónová št'áva, cukr

2 lžíce hladké mouky

Králíka naložíme den předem. Vložíme ho do pekáče, přidáma proužky uzené slaniny, osolíme a opepříme. Zeleninu a cibuli nakrájíme a přisypeme k masu. Přidáme bobkový list, nové koření, ocet a cukr. Necháme odležet. Druhý den přidáme sádlo a pečeme, až maso změkne. Porce vyndáme z pekáče a zeleninu propasírujeme. Přilijeme smetanu a omáčku osladíme a okyselíme citronovou št'ávou. Zahustíme ji moukou, kterou rozmícháme v hrnečku vody.