Recept: Domácí zmrzliny

1) Ananasovo-limetková zmrzlina na 3 ingredience a 3 kroky

Ananas a limetka se k sobě báječně hodí a ve spojení s mátou je zmrzlina chuťově dokonalá. V těchto parných dnech také skvěle osvěží.

Ingredience:


Postup:

1) Ananas oloupejte a nakrájejte ho na menší kostičky. Ananasové kostičky přendejte do uzavíratelné misky, vložte ji do mrazáku a nechte ji tam nejlépe přes noc.

2) Druhý den vhoďte zmrzlý ananas do food processoru nebo mixéru, přidejte šťávu z jedné limetky, hrst máty a vše rozmixujte.

3) Hotovou zmrzlinu naservírujte do misek, ozdobte snítkou máty a podávejte.

Recept připravila Michaela Šůša Šupáková, zdroj: blog.kitchenaid.cz.

2) Jahodová a zmrzlina pro domácí přípravu

Základem té pravé zmrzliny jsou žloutky a mléko, popřípadě smetana. Ochucovat se tento základ dá tradičními surovinami jako je ovoce, čokoláda nebo oříšek až po ty exotické jako chilli koření nebo bazalka. Jahodová příchuť je jednou z nejoblíbenějších. Jak na ni?

Ingredience:


Postup:

1) Jahody zbavte stopek, nakrájejte na větší kousky, rozmixujte společně se Salkem a dejte stranou. 

2) V míse kuchyňského robotu KitchenAid nebo ručně vyšlehejte šlehačku do tuha, kterou následně postupně přimíchejte do jahodové směsi.

3) Hotovou směs nalijte do (předem vychlazeného) zmrzlinovače, který můžete pořídit např. jako příslušenství robotů KitchenAid. Zmrzlina se během pár minut mudělá de facto sama. Pokud chcete tužší konzistenci, nechejte před servírováním opět chvíli ztuhnout v mrazáku.

Recept připravila „Tinajedoma“, zdroj: blog.kitchenaid.cz.